Derde Lions zangwedstrijd festival voor de blinden in Krakow, 2 – 4 november 2017

In overeenstemming met het SightFirst-programma van Lions Clubs International Foundation heeft Kraków Lions Clubs het World Song Festival voor de blinde ‘Sounds from the Heart’ opgestart. Ons doel is om het bewustzijn van de moeilijkheden en behoeften van mensen met slechtzienden te bevorderen.

De wedstrijd is bedoeld voor getalenteerde zangers die worstelen met zichtproblemen – blind of slechtziend, die geen professionele muzikanten zijn. We geloven dat ze vanwege de concurrentie opgemerkt kunnen worden door de muziekindustrie en hun professionele carrière kunnen beginnen.

De locatie voor het festival is Kraków, een stad die wordt onderscheiden door de Europese Commissie in de wedstrijd ‘Access City Award 2011’ voor erkenning van haar initiatieven om het leven van gehandicapten gemakkelijker te maken. Een van deze initiatieven is een speciale toeristische route met driedimensionale kaarten en GPS-technologie om de toegang tot het culturele en historische erfgoed van de stad gemakkelijker te maken voor blinde en slechtziende mensen.

De Belgische deelnemer Youssri Haddasi Mejdoubi is gesponsord door Lions.

Maak deel uit van dit project:
Try probeer met behulp van lokale blindengemeenschappen, verenigingen of muziekscholen vocaal getalenteerde mensen uit jouw omgeving te vinden
Choose kies met behulp van professionals uit de muziekindustrie de beste kandidaat
♪ help de kandidaat bij het aanvragen van onze wedstrijd
♪ vraag een gerenommeerde songwriter om de songtekst te maken en een bekende componist om originele muziek voor de deelnemer te schrijven
♪ help je vocalist een hit te maken in een professionele studio
♪ voer namens uw LIONS Club het aanvraagformulier in, dat u kunt vinden op de website www.lionsfestival.org
♪ dien overeenkomstig de voorschriften uiterlijk op 31 mei 2017 een dvd met de opname van een nummer in.
Een internationale jury zal de nummers vervolgens grondig evalueren en de beste kiezen voor de finale. De vocalisten zullen hun liederen live voor een breed festivalpubliek uitvoeren.
Een professionele, internationale jury kiest de winnaars van het festival en het publiek kiest hun favorieten voor de publieksprijs.