Lions Clubs International volgens de Charity Navigator

Dienstbaarheid is het keurmerk van Lions Clubs International sinds de oprichting in 1917. LCI is de grootste service-club ter wereld met 1.3 miljoen leden in 205 landen en regio’s. Lions Clubs International Foundation (LCIF) werd opgericht in 1968 om de hulp naar een hoger niveau te tillen door wereldwijde problemen aan te pakken, maar evenzeer Lions bij te staan bij grootschalige lokale humanitaire projecten. Dankzij LCIF helpen Lions zowel op lokaal niveau als wereldwijd. LCIF is gegroeid tot een internationaal erkende humanitaire organisatie en de grootste organisatie in de strijd tegen blindheid.

LCIF is een hefboom in de samenwerking met andere non-gouvernementele organisaties met dezelfde visie. De schenkingen van de stichting bedragen ongeveer 30 miljoen Dollar per jaar. LCIF is in het bijzonder fier op zijn SightFirst Programma dat in 1990 in het leven werd geroepen om de te voorkomen blindheid wereldwijd aan te pakken en te verminderen. Dankzij dit programma zijn er al meer dan 30 miljoen mensen geholpen.