Lions Europa Forum Montreux

Een 40-tal Belgische Lions hebben aan ‘Montreux’ 2017 deelgenomen . De meesten maakten de verplaatsing per bus en een aantal anderen opteerden voor verschillende redenen voor het vliegtuig.

Woensdag begon al vroeg met een uitzonderlijke vergadering : Lions Day @ the United Nations – en hele dag in the VN Hoofdkwartier in Genève, met een rondleiding in het enorme gebouw dat heel wat geschiedenis herbergt, een reeks toespraken en dankbetuigingen  van verschillende Lions dignitarissen. De strijd tegen diabetes – als één van de hoofdthema’s voor de volgende jaren –  kwam uitgebreid aan bod.

Op donderdag begon dan het Forum in Montreux aan het prachtige meer van Genève. Veel konden we van het goede weer niet genieten, want de vele plenaire sessies en workshops volgden mekaar in een snel tempo op. Kwamen aan bod : zuiver water, de Centennial, vrouwen in Lions, Special Olympics, de muziekwedstrijd, Young Ambassador award etc. Er waren ook workshops/sessies die door Belgische Lions werden geleid, zoals de ‘Young Ambassador Award’, ‘Leo to Lion’, ‘Leos meet Lions’ en het ICC project voor blinde en slechtziende jongeren.

Allen waren het erover eens dat dit een kwalitatief hoogstaand forum was met uitstekende sprekers en een reeks interessante sessies en workshops. En – zoals te verwachten viel – strak volgens ‘Swiss timing’ geregisseerd. Enkel de prijs/kwaliteitsverhouding voor de gala avond viel nogal tegen… ‘nothing, is for free in Switzerland’… maar het gezelschap maakte veel goed! Het weer was ook van de partij – en da’s voorlopig nog gratis!

Op naar de volgende jaargang – in Skopje in oktober 2018.