Algemene Informatie

Lions Clubs International

100 jaar ten dienste van de maatschappij

lions100
Lions Clubs International (LCI) is de grootste service club en één van de grootste NGO’s wereldwijd, met een netwerk van 1,4 miljoen leden verspreid over 46.000 clubs in 210 landen.

Lions Clubs International legt zich toe op een verscheidenheid van goede doelen. Aan deze goede doelen schenkt de caritatieve organisatie jaarlijks zo’n 900 miljoen Euro. Dat gaat van het voorzien van medische voorzieningen voor blinden en slechtzienden (Sight First programma), tot het bestrijden van de mazelen (One shot One life programma), of het steunen van Special Olympics.

In de aanloop naar het honderdjarig bestaan in 2017 lanceerde Lions Clubs International de “Centennial Challenge”, waarmee zij 100 miljoen mensen willen bereiken, verspreid over de vier ankerpunten van de sociale werking van de Lionsclubs:

• Zicht: 25 miljoen mensen behoeden voor blindheid of om ze het zicht terug te geven (bv. door oogonderzoek, voorzien van brillen en andere visuele hulpmiddelen)
  • Jeugd: 25 miljoen jongeren helpen (studiebeurzen, zieke kinderen en jongeren in nood helpen)
  • Milieu: 25 miljoen mensen helpen met milieuprojecten (door recyclage, bomen planten,…)
  • Honger: voedsel voorzien voor 25 miljoen mensen (o.a. noodhulp bij hongersnoden, voedselbedeling aan ouderen)