Sight First

Home » Sight First

SF_2_campaign_logo_sHet programma SightFirst II heeft van 2005 tot en met 2008 meer dan 200 miljoen US Dollar opgebracht op wereldniveau.

Hierin zijn 1.440.561 euro vanwege de Belgische Lions inbegrepen.

De volledige opbrengst wordt gebruikt voor het behandelen van rivierblindheid, glaucome, research en behandeling van oogziekten.

SightFirst

In 1925 ter gelegenheid van de Internationale Conventie in Cedar Point (Ohio, USA) heeft Helen Keller de Lions gevraagd om de “Ridders van de blinden in de kruistocht tegen de duisternis” te worden. (Toespraak van Helen Keller РEngels)

Vandaag, worden de Lions wereldwijd erkend voor hun diensten aan blinden en slechtzienden.

Lions tonen hun engagement voor het behoud van het zicht door de recyclering van brillenglazen, het deelnemen aan acties voor het behoud van het zicht, de verbetering van de oftalmologische verzorging voor honderdduizenden volwassenen en kinderen.

Dankzij de ambitieuze campagne SightFirst, hebben de Lions aan veel mensen het zicht teruggegeven door miljoenen cataract-CSFII_photo20032900USDoperaties uit te voeren.

Om dit buitengewone werk verder te zetten hebben Lions de campagne SightFirst II opgezet met als doel het verzamelen van ten minste US$ 150 miljoen.

De fondswerving begon in 2005 en liep tot 2008.

Het definitieve resultaat van de campagne was meer dan US$ 200 miljoen (zie foto).

Programma’s voor SightFirst

In 1990 heeft Lions Clubs International SightFirst gelanceerd, een wereldwijd initiatief van 211 miljoen US dollar. Dat was gericht op de bestrijding van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare en omkeerbare blindheid. Dit programma maakt het mogelijk om vrijwilligers, deskundigen op het gebied van de preventie van blindheid, organisaties en overheden bij te staan.

De ongeveer 896 SightFirst-subsidies hebben geleid tot:

• het realiseren van meer dan 7,3 miljoen cataractoperaties en het voorkomen van blindheid bij 27 miljoen mensen die lijden aan ernstig verlies van het gezichtsvermogen
  • 114,1 miljoen behandelingen tegen onchocercose (rivierblindheid)
  • het bouwen of uitbreiden van meer dan 300 ziekenhuizen, klinieken en oogheelkundige diensten en¬†de¬†modernisering van meer dan 337 centra met nieuwe apparatuur
  • verbetering van oogzorg in 91 landen over de hele wereld
  • speciale opleiding van 345.000 oogartsen, oftalmologische verpleegkundigen, andere oftalmologische assistenten en gezondheidswerkers in de dorpen.

De ondersteuning van andere activiteiten die verband houden met SightFirst.

• ervoor zorgen dat elk jaar 600.000 gratis professionele screenings van glaucoom worden uitgevoerd alsook de verwezenlijking van 26.000 hoornvlies transplantaties
  • opzetten en ondersteunen van de oprichting van oogbanken in de wereld, honderden oftalmologische klinieken, ziekenhuizen en onderzoekscentra over de hele wereld
  • het verzamelen van circa 30 miljoen brillen die gerecycleerd worden alvorens naar ontwikkelingslanden te worden verzonden
  • ondersteuning van het programma “Open de ogen‚Äù van Lions Clubs International als onderdeel van deSpecial Olympics, meer dan 100 000 atleten werden tot nu toe geholpen
  • toeleveren van schrijfmachines in braille, witte wandelstokken en geleidehonden voor duizenden blinden.

No documents

No Agenda items