Special Olympics

Home » Special Olympics

Lions opening eyes

Sinds 2001, heeft de genereuse hulp van Lions Clubs International Foundation geholpen om het Opening Eyes programma van de Special Olympics wereldwijd te verspreiden.    De bijdrage behoudt en verbetert niet enkel de aspecten van dit initiatief, maar het voorziet tevens vrijwillige hulp aan de organisatie.

Geschiedenis

Lions Club International is de wereldwijde partner van de Special Olympics – Lions Club International Opening Eyes.

In 2001, heeft de Lions Clubs International Foundation de Special Olympics beloond met een schenking verspreid over meerdere jaren , met de inzet van meerdere miljoenen.

Sinds 2001, schonk het fonds  meer dan 1 miljoen dollar per jaar.  Deze twee organisaties werken samen om  de Special Olympics in een mooi daglicht te brengen.  Maar de inzet  beperkt zich niet alleen tot het financiële.  Lions Clubs International steunt dit Opening Eyes programma met duizenden vrijwilligers in meer dan 80 landen.  Lions spelen een belangrijke rol in het bijstaan tijdens de registratie, kleur testen, scherptezicht en het uitdelen van brillen en beschermende stofbrillen.  Soms zijn het de leden zelf die instaan voor de visuele testen.

Dit jaar gaan de Spelen door van 25 mei t.e.m.28 mei  2017 in Lommel

Special Olympics 2014