Taaluitwisseling

Home » Taaluitwisseling

taaluitwisseling

Taaluitwisseling of spelenderwijs een taal leren

De Lions Clubs van België willen het leren van andere landstalen bevorderen. Ze bieden hun netwerk in heel het land om uitwisselingen van jongeren tussen 12 en 17 jaar te regelen.

Wie?  Familieleden van de Lions in brede zin dus ook hun vrienden.

Wanneer? Doorheen de vijf vakantieperiodes. De deelnemers mogen onderling afspreken.

Waar? in een Franstalige of Duitstalige familie in België

Duur? Een week.

Wederkerigheid? De ouders die een kind inschrijven verbinden zich toe een gastgezin te zijn uit een ander taalgebied.

Kost? Geen.

Inschrijving? Via het inschrijvingsformulier, doorlopend.

Hoe wordt de uitwisseling geregeld? De uitwisseling regelen op basis van het geslacht, de leeftijd en de hobby’s van de ingeschreven jongeren.

Naast het leren van een andere taal, maken ze ook kennis met een andere cultuur en soms levensstijl.

Voor inlichtingen en inschrijvingen:

District A:

voor inlichting en inschrijving: Marc BAISIER (LC Geraardsbergen) marcbaisier@skynet.be

District B:
voor inlichting en inschrijving: Maggy MORRHAYE ( LC St Truiden sarchinium) maggy.morrhaye@telenet.be

District C :
voor inlichting en inschrijving: Joseph D’Huyvetter (LC Chatelet) jefdh@belgacom.net

District D:

Nationaal Verantwoordelijke: