Medico

Home » Medico

MedicoBE1024

Medico Lions Clubs Belgium vzw is een niet-gouvernementele organisatie, opgericht in 1981.

De werking wordt geheel gedragen door leden van Lions Clubs MD 112 België, allen vrijwilliger. Elke ontvangen gift wordt volledig aan een project besteed. Buiten enkele taksen en bankkosten zijn er geen andere werkingskosten.

Sociale Projecten

Oorspronkelijk was het doel projecten van sociale geneeskunde te steunen en hulp te bieden aan de bevolking van ontwikkelingslanden, meer in het bijzonder in de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi. Sindsdien worden ook projecten in andere Afrikaanse landen , Azië, Centraal- en Zuid-Amerika gesteund.

Enkele voorbeelden zijn Konzo in Kahemba (DR Congo), Typhoon Haiyan (Filipijnen), School in a Box (Malawi), Muenselling Institute Khaling (Bhutan), Perambakkam (India), Medische Missies Revive (Madagascar), Yenege Tesfa (Ethiopië), Cardio Kumasi (Ghana), Natenga (Burkina Faso) en vele andere.

Brilleninzameling

Omdat het helpen van slechtzienden een van de doelstellingen van Lions Clubs International is, werden ook brilleninzamelacties ondernomen. Zo werden tot op heden reeds enkele honderdduizenden brillen ingezameld en gerecycleerd in samenwerking met het Europese sorteer- en reconditioneringscentrum van Medico Lions Clubs France in Le Havre.  Een deel hiervan vond zijn weg naar een Belgisch project in Arequipa, Peru. Ook in 2016-17 wordt een brilleninzamelactie ondernomen.

Praktisch

In 1985 kreeg vzw Medico Lions Clubs Belgium de vergunning  van de FOD Financiën om fiscale attesten af te leveren voor giften aan projecten in ontwikkelingslanden, erkend volgens de OESO-lijst.  Deze vergunning werd onlangs vernieuwd tot 2021.

Elke fysische persoon of rechtspersoon die een gift doet van 40 EUR of meer op jaarbasis ontvangt het daaropvolgende jaar een fiscaal attest.

Uw gift wordt dankbaar aanvaard door Medico Lions Clubs Belgium vzw op:

ING Bank
IBAN BE02 3631 3256 0240